Натуральні барвники

Усі харчові барвники можна поділити на 2 великі групи – натуральні та синтетичні. Друга група барвників, зазвичай, дозволяє отримувати потрібний колір більш дешевим способом, проте ряд синтетичних барвників має деякі протипоказання та певний рівень токсичності.
Натуральні барвники отримують із природних джерел (речовин), а також їх сумішей. У різних середовищах один і той самий барвник може давати різний відтінок.
Наприклад, у полуничному морозиві часто використовується натуральний барвник із буряку. В самій полуниці міститься барвник антоціанин, який в середовищі різної кислотності може давати синій, зелений та інші кольори. Спробуйте у натуральний полуничний сік додати води – він стане з сіруватим відтінком, оскільки кислотність середовища знизилась. На відміну від антоціанину, барвник із буряку – бетанін, не змінює свій колір, а залишається червоним у різних середовищах.
А ось для льодяників та напоїв синього або зеленого кольору, використовуються натуральні барвники, що містяться у водоростях. Щоб отримати зеленуватий відтінок, потрібно використати природні пігменти - хлорофіли, а для синього та блакитного відтінку – фікоцианін.
Деякі інші природні кольори отримують з таких речовин:
- Чорний – з чорнил каракатиці
- Синій – з ягід чорниці або ожини
- Жовтий – з квітів календули, шафрану або лушпиння цибулі
- Помаранчевий – з куркуміну
- Насичений зелений – з чаю матча
- Рожевий – із сублімованих ягід
Барвники SOSA – це 100% натуральність та якість іспанського бренду. Вони застосовуються для різноманітних кулінарних потреб, а тому бувають порошковими та гелевими за консистенцією, а також водо-та жиророзчинними.
Купити натуральні барвники ви можете в інтернет-магазині Pastrynom.
- Макаронс (macarons)– відомий у всьому світі французький вишуканий десерт, який відрізняється своєю неповторною текстурою, колоритністю та різноманіттям смаків. Оригінальність макаронс полягає в їхній структурі та особливому поєднанні інгредієнтів. Макаронс виготовляється з мигдалевої муки, цукру та білків. Вони мають характерну легку текстуру, що розсипається в роті, і різноманітні смаки та кольори.